Dispatchers

Iedereen heeft recht op stroom en op veiligheid. Altijd en overal. En als dispatcher passeert al die energie langs jouw schakelbord. Kortom, een job met impact en verantwoordelijkheid.

Dispatchers

Iedereen heeft recht op stroom en op veiligheid. Altijd en overal. En als dispatcher passeert al die energie langs jouw schakelbord. Kortom, een job met impact en verantwoordelijkheid.

Regionaal dispatcher

Als dispatcher in een Regionaal Controle Centrum (RCC) houd je de stroomvoorziening in evenwicht. Door slim te schakelen, garandeer je de stroom op elk moment én waak je over de veiligheid van collega’s en partners. Je volgt incidenten op, voert controleberekeningen uit, bereidt schakelingen voor en coördineert in- en uitdienstname.

In de RCC’s van Elia besturen en controleren we 24 op 24 het transmissienet. We zorgen voor evenwicht in productie en verbruik van energie, plannen stroomonderbrekingen en verzekeren een kwaliteitsvolle en snelle afhandeling van incidenten. Ben je leergierig, hands-on en een geboren multitasker? Dan heb je als regionaal dispatcher bij Elia een zinvolle job met veel verantwoordelijkheid te pakken!

Nationaal dispatcher

Wil jij het Belgische hoogspanningsnet bewaken en sturen in een internationale setting? Heb je aanleg voor het berekenen van de energiestromen doorheen het net, het plannen van werken op korte termijn en ben je een geboren multitasker? Dan ben je als nationaal dispatcher bij Elia helemaal op je plek in ons Nationaal Controle Centrum (NCC).

In het NCC krijg je te maken met een continu wijzigend energielandschap, wijzigende regulering en verdere integratie van de Europese elektriciteitsmarkten. Beslissingen nemen we steeds dichter bij real time. Aan jou de taak om de binnen- en buitenlandse werken op het net te coördineren. Je bepaalt de beschikbare transportcapaciteit en volgt de beschikbaarheid van energie op om zo de continuïteit van de elektriciteitsbevoorrading in België te waarborgen. Echt een job voor ingenieurs met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Dispatchers vacatures

Ontdek onze vacatures.

Zoekresultaten voor "". Pagina 1 van 1, resultaten 1 t/m 2 van 2
Titel Expertise Locatie
Dispatcher in dagdienst
Dispatcher in dagdienst Dispatchers / System Operations Merksem, BE
Dispatchers / System Operations Merksem, BE
Grid Model Data Operator
Grid Model Data Operator Dispatchers / System Operations Merksem, BE
Dispatchers / System Operations Merksem, BE
 • elia be our spark sollicitatie stap 1

  Starten bij Elia

  Stap 1: Je start

  Top! Je solliciteerde voor een van onze vele boeiende jobs. Onze recruiters screenen je CV en bellen je op wanneer die er alvast goed uitziet. Een eerste ontmoeting met de recruiter en je toekomstige manager volgt al snel. Het doel? Kijken of er een spark is tussen jou, ons en de job.

 • elia be our spark sollicitatie stap 2

  Starten bij Elia

  Stap 2: Je contract

  Is de vonk wederzijds? Dan maken we een mooi contract voor je klaar. Even samen bespreken, onze handtekeningen eronder en voilà. Een nieuwe Eliaan wandelt naar buiten. Met onze Welcome app op je smartphone. Daar vind je alles wat je nodig hebt om ons nog wat beter te leren kennen. Welkom! 

 • elia be our spark sollicitatie stap 3

  Starten bij Elia

  Stap 3: Je start

  Een welkom is voor ons pas geslaagd als het warm is. Dat doen we op een onthaaldag op onze site in Schaarbeek. Met een ontbijt, een introductie over veiligheid (uiteraard!), wat praktische info en een bezoek aan dispatching en een hoogspanningspost. Indrukwekkend, trouwens.

 • elia be our spark sollicitatie stap 4

  Starten bij Elia

  Stap 4: Je terugblik

  Na 6 maanden nodigen we je uit voor een dagje Brussel. Samen met onze CEO blik je terug en vooruit. Je ontdekt meer over onze cultuur, de energietransitie en onze projecten. Je ontmoet collega’s en mag HR alles te vragen. Om dan te eindigen met een lekkere receptie..

Zoek de spark

Levenslang leren, je loopbaan zelf bepalen, projecten die vaak de media halen, ... Er zijn heel wat redenen om je goed te voelen in ons warme nest. Ontdek hoe sterk de spark is tussen jou en ons.

Elia is Top Employer 2023

Voor het zesde jaar op rij mag Elia zich Top Employer en een van de beste werkgevers in de sector noemen. Zeggen we dat om op te scheppen? Neen, we zeggen dat vooral om onze top employees in de bloemetjes te zetten. Want zij komen voor ons op de eerste plaats.

Waarom kregen we dat label? Volgens de jury voor ons rekruteringsproces, de warme welkom voor nieuwe medewerkers en onze focus op groeikansen. Maar net zo goed voor onze flexibele werkuren, thuiswerk en de worklife-balans.


Meer jobs bij Elia Group en Coreso

50Hertz beheert het hoogspanningsnet in het noorden en oosten van Duitsland. En net als Elia stoomt zij het hoogspanningsnet klaar voor de energietransitie.

Ontdek hier meer over een carrière bij 50Herz

Elia Grid International (EGI) groeide voort uit de expertise van Elia en 50Hertz. Het biedt advies- en ingenieursdiensten aan op de internationale energiemarkt.

Ontdek hier meer over een carrière bij EGI

 

Transmissienetbeheerders uit Centraal-West-Europa kunnen voor technische coördinatie en beveiliging op Europees regionaal niveau rekenen op Coreso.

Ontdek hier meer over een carrière bij Coreso