Dispatchers

Onze dispatchers houden de stroomvoorziening van ons land in evenwicht.

Regionaal dispatcher

Als dispatcher in een Regionaal Controle Centrum (RCC) houd je de stroomvoorziening in evenwicht. Door slim te schakelen, garandeer je de stroom op elk moment én waak je over de veiligheid van collega’s en partners. Je volgt incidenten op, voert controleberekeningen uit, bereidt schakelingen voor en coördineert in- en uitdienstname.

In de RCC’s van Elia besturen en controleren we 24 op 24 het transmissienet. We zorgen voor evenwicht in productie en verbruik van energie, plannen stroomonderbrekingen en verzekeren een kwaliteitsvolle en snelle afhandeling van incidenten. Ben je leergierig, hands-on en een geboren multitasker? Dan heb je als regionaal dispatcher bij Elia een zinvolle job met veel verantwoordelijkheid te pakken!

Nationaal dispatcher

Wil jij het Belgische hoogspanningsnet bewaken en sturen in een internationale setting? Heb je aanleg voor het berekenen van de energiestromen doorheen het net, het plannen van werken op korte termijn en ben je een geboren multitasker? Dan ben je als nationaal dispatcher bij Elia helemaal op je plek in ons Nationaal Controle Centrum (NCC).

In het NCC krijg je te maken met een continu wijzigend energielandschap, wijzigende regulering en verdere integratie van de Europese elektriciteitsmarkten. Beslissingen nemen we steeds dichter bij real time. Aan jou de taak om de binnen- en buitenlandse werken op het net te coördineren. Je bepaalt de beschikbare transportcapaciteit en volgt de beschikbaarheid van energie op om zo de continuïteit van de elektriciteitsbevoorrading in België te waarborgen. Echt een job voor ingenieurs met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Maximise your potential

“Het nationaal controlecentrum van Elia biedt een steeds veranderende en uitdagende operationele wereld.


Kroes Martin, Dispatcher 

Dispatchers vacatures

Ontdek onze vacatures.

 
Laden...
Deel deze lijst
Ikram Hadj Kaddour

Technical recruiter

 • Starten bij Elia

  Stap 1: Selectieprocedure

  Je hebt gesolliciteerd voor één van de boeiende jobs binnen Elia. Onze recruiters zullen je CV screenen en een eerste telefonisch contact volgt als ze je CV positief beoordelen. Een eerste echte ontmoeting is de volgende stap: het interview met de hiring manager en de recruiter. We gaan op dat moment verder in op je professioneel parcours, maar ook op jouw waarden en attitudes om er zeker van te zijn dat er een cultural fit is.

 • Starten bij Elia

   

  Stap 2: Contractondertekening

  Als we na al deze stappen wederzijds voelen dat er een match is, krijg je een aanbod en nemen we de tijd om ons contract en onze arbeidsvoorwaarden toe te lichten. Na de ondertekening van je contract heten we jou alvast welkom als nieuwe Eliaan!  Onze Welcome app geeft je voor je start heel wat extra informatie over ons bedrijf en onze activiteiten. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze nieuwe talenten zich welkom voelen bij Elia!

 • Starten bij Elia

   

  Stap 3: Onthaaldag

  Bij Elia heten we je als nieuwe medewerker graag van harte welkom. Je gaat van start met een onthaaldag op onze site te Schaarbeek.  Na het ontbijt leer je bij over veiligheid, krijg je praktische informatie en bezoek je de dispatching en een hoogspanningspost.

 • Starten bij Elia

   

  Stap 4: Lighting Day

  Eens je de eerste zes maanden bij ons achter de kiezen hebt, nodigen we je uit op onze site in het centrum van Brussel. Tijd om te reflecteren tijdens een dag met presentaties over de energietransitie of lopende projecten. Ook onze CEO Chris Peeters is van de partij, we geven meer uitleg over onze cultuur, je kan HR-medewerkers met vragen bestoken of collega’s beter leren kennen. Daarna besluiten we de dag met een receptie met hapjes en drankjes.

Passen wij bij elkaar?

Benieuwd of jij bij Elia past en Elia bij jou? Kom je graag de energietransitie mee waarmaken, maar twijfel je of onze strategie, cultuur en aanpak jou op het lijf zijn geschreven? Doe dan de test, want wij willen niets liever dan gedreven medewerkers die zich goed voelen bij ons.

Elia is Top Employer 2020

Dankzij een gedreven HR-beleid, kreeg Elia voor het derde jaar op rij het label van Top Employer 2020. Dit betekent dat Elia zich één van de twee beste werkgevers in de energiesector mag noemen. Het label bekroont onder andere het warme welkom voor nieuwe medewerkers, met een specifieke aanpak vanaf de ondertekening van je arbeidscontract tot de eerste werkdagen in het bedrijf. Ook onze focus om de medewerker constant te laten groeien en de kandidaat ervaring tijdens het rekruteringsproces - kan op de nodige appreciatie rekenen. De titel van Top Employer waardeert verder de manier waarop we tegen het nieuwe werken aankijken, met aandacht voor flexibele werkuren, thuiswerk en de worklife balance van onze medewerkers. Uiteindelijk is het ons niet te doen om het label, maar willen we vooral onze medewerkers bedanken. Want geen Top Employer zonder Top Employees!


Meer jobs bij Elia Group en Coreso

50Hertz, dat deel uitmaakt van de Elia Groep, beheert het elektriciteitstransmissienet in het noorden en oosten van Duitsland en stoomt, net als Elia, het hoogspanningsnet klaar voor de energietransitie.

Ontdek hier meer over een carrière bij 50Herz

Vanuit de expertise van Elia in België en 50Hertz in Duitsland biedt Elia Grid International (EGI) advies- en ingenieursdiensten aan op de internationale energiemarkt.

Ontdek hier meer over een carrière bij EGI

 

Transmissienetbeheerders uit Centraal-West-Europa kunnen voor de coördinatie op Europees regionaal niveau vertrouwen op Coreso. Heb je interesse om bij dit gezamenlijk technisch coördinatiecentrum mee te werken aan de beveiliging van het elektriciteitssysteem?

Ontdek hier meer over een carrière bij Coreso